Nick:  
Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania i Opinie
Autor Wiadomość
iinformatyk

Wysłany: 2008-05-12, 17:57   

Wydaje mi się, że nie powinno się ustawiać maksymalnego kursu. W moim konkretnym przpadku 2-0 w tenisie było po 3.2, to automatycznie dyskryminuje taki zakład. Dlaczego? To, że uczestnik trafił w tenisie kurs 10, to chwała mu za to. Kurs minimalny, to można jakoś zrozumieć, ale maksymalny, to już zupełnie nie. Czy ktoś zgadza się ze mną? Można zrobić referendum na ten temat? Czy tutaj demokracja nie ma szansy? :)
Pozdrawiam all

Conrado

Zaproszone osoby: 1
Ulubiony Bukmacher: Bwin
Imię: Konrad
Wysłany: 2008-05-12, 18:13   

Też wydaje mi się że być nie powinno, ale z drugiej strony jednak ktoś będzie brał same kursy 10 X 5 za którymś razem trafi i wygrał rywalizację, a nie ma stratnych punktów.

iinformatyk

Wysłany: 2008-05-12, 18:24   

Ale, jak ktoś trafia kursy po 5, to tylko mu gratulować. Nie sztuką jest trafić kursy 1.15 :)
Jeśli więc można, ja głosuję, za zlikwidowaniem maksymalnego limitu kursów.

Lbs

Ulubiony Bukmacher: Gamebookers
Imię: Damian
Wysłany: 2008-05-12, 20:50   

iinformatyk napisał/a:
Wydaje mi się, że nie powinno się ustawiać maksymalnego kursu. W moim konkretnym przpadku 2-0 w tenisie było po 3.2, to automatycznie dyskryminuje taki zakład. Dlaczego? To, że uczestnik trafił w tenisie kurs 10, to chwała mu za to. Kurs minimalny, to można jakoś zrozumieć, ale maksymalny, to już zupełnie nie. Czy ktoś zgadza się ze mną? Można zrobić referendum na ten temat? Czy tutaj demokracja nie ma szansy? :)
Pozdrawiam all

Rozumiem Cie dobrze ale pomyślałem trzy razy zanim to wprowadziłem. To jest konkurs by wyłonić najlepszego typera a nie gracza który sporadycznie trafia wysokie kursy. Jak stawiasz kupony to przecież nie dajesz typów po kursach 5zł tylko niższych bo chcesz trafiać i zarabiać a nie czekać i liczyć na odrobinę szczęścia.

Mogę zwiększyć do 3.50 :?: A na pewno tego nie zlikwiduje :) sorry

zetin

Wysłany: 2008-05-13, 11:49   

Widzę, że dyskusja dotyczy mojego trafionego typu @10, dlatego pozwolę wtrącić sobie kilka zdań.
Wydawało mi się, że konkurs ten ma imitować w jakiś sposób grę u buka, a więc każdy uczestnik powinien myśleć o wyrobieniu jak największego zysku . Ja wybrałem taką taktykę, inny gry po kursach @1.2. Każdy wybór w tym wypadku jest słuszny, jeśli prowadzi do wymienionego chwilę wcześniej celu. Czy gdybym nie trafił tego typu ta dyskusja miałaby wogóle miejsce?
Ten mecz był dosyć popularnym typem na różnych forach, gdyż najzwyczajniej w świecie kurs na to zdarzenie był przeszacowany. Wielu typerów przyjęło założenie że w tych warunkach, formie i nawierzchni, Stepanek wygra więcej niż 1 mecz na 10 z Federerem, a w sieci można było znaleźć lepszy kurs na to zdarzenie. Nie odosobnione były przypadki gry na dokładny wynik 2-0 @19 i wyżej. Wątpię, by było to strzelanie i liczenie na cud.
Dziwi mnie też sama istota zmiany regulaminu w trakcie trwania konkursu, ale to już osobna kwestia. Do zmian się dostosuję, bo to przecież nie wyklucza gry na wysokie kursy w realu. By wykluczyć takie odpadanie dobrych typerów, (bo mój przeciwnik postawił trudne warunki i osiągnął dobry wynik) proponuję od nowej edycji wprowadzić dziką kartę do następnej rundy dla tego, który osiągnął najlepszy (ale koniecznie dodatni) wynik z wszystkich odpadających.

pozdrawiam

Conrado

Wysłany: 2008-05-13, 12:02   

OK zetin pomyślimy nad tym i :brawo: za wyczerpującą analizę formuły konkursu , a na 100% w Czerwcu będzie kolejna edycja konkursu :wink:

iinformatyk

Wysłany: 2008-05-13, 13:55   

zetin wywołany do tablicy, widzę, że zgadza się ze mną, dla mnie bez znaczenia, czy to był typ grany w realu, czy nie, czy spowodowany był chęcią przeskoczenia rywala :)
Lbs - zwiększenie kursy spowoduje, że chociaż dokładne wyniku w tenisie będzie można. Jeśli dokładnie to przemyślałeś, to ok, Ty jesteś tu gospodarzem, ja mogę tylko zaakceptować zasady. Ale tak naprawdę, ten konkurs nie wytypuje najlepszego typera, tylko najlepszego "turniejowca", ale to przecież zabawa i na to trzeba patrzeć.
Pozdrawiam all

Lbs

Wysłany: 2008-05-13, 14:30   

Kurs już wczoraj został zwiększony na 3.50zł i to powinno starczyć.

Panowie tak jak kolega iinformatyk powiedział to jest tylko zabawa.

yaaho

Ulubiony Bukmacher: Expekt
Wysłany: 2008-05-15, 17:07   

@Lbs

pisales gdzies, ze masz 1,5 roku doswiadczenia....jestes organizatorem konkursu i jeszcze sie nie nauczyles, ze kursy nie maja jednostek?

Lbs

Wysłany: 2008-05-15, 18:24   

yaaho napisał/a:
@Lbs

pisales gdzies, ze masz 1,5 roku doswiadczenia....jestes organizatorem konkursu i jeszcze sie nie nauczyles, ze kursy nie maja jednostek?

O lol, czepiasz się drobnostki :) Raz napisałem, trudno.

yaaho

Wysłany: 2008-05-17, 13:04   

Lbs napisał/a:
yaaho napisał/a:
@Lbs

O lol, czepiasz się drobnostki :) Raz napisałem, trudno.

drobnostka? jak uwazasz...to dlaczego nie grasz w kursach w euro ? :D wtedy jakbys u buka mial "PLNy" to bys wygrywal (lub przegrywal) w polskich nowych zlotych euro, fajna sprawa :)

Lbs napisał/a:
... Jak stawiasz kupony to przecież nie dajesz typów po kursach 5zł tylko niższych bo chcesz trafiać i zarabiać a nie czekać i liczyć na odrobinę szczęścia....

Lbs napisał/a:
Kurs już wczoraj został zwiększony na 3.50zł i to powinno starczyć.

Panowie tak jak kolega iinformatyk powiedział to jest tylko zabawa.

jak widac napisales to wiecej niz raz :) wiec nie tylko z zapisem sa problemy, ale tez z liczeniem

sorry, ze tak sie tego czepiam, ale jak widze jak ktos podaje jednostke przy kursach to mi sie cisnienie podnosi...a jak robi tak organizator konkursu to chyba nie najlepiej swiadczy to o tym konkursie....

Conrado

Wysłany: 2008-05-17, 15:22   

yaaho napisał/a:

sorry, ze tak sie tego czepiam, ale jak widze jak ktos podaje jednostke przy kursach to mi sie cisnienie podnosi...a jak robi tak organizator konkursu to chyba nie najlepiej swiadczy to o tym konkursie....

Podliczanie typów, i zliczanie punktów bardzo dobrze mu wychodzi więc nie ujmuj konkursowi. A Lbs dużo poświęca temu swojego wolnego czasu, yaaho jak tak krytykujesz Lbsa to może sam mu pomożesz zliczać typy i podliczać ?

yaaho

Wysłany: 2008-05-17, 16:29   

Conrado napisał/a:
yaaho jak tak krytykujesz Lbsa to może sam mu pomożesz zliczać typy i podliczać ?

nie, dziekuje, mam inne wazniejsze rzeczy na glowie...

a krytykuje kazdego kto "dodaje" sobie jednostki do kursow...

Lbs

Wysłany: 2008-05-17, 16:39   

Wiec nie krytykuj.
Też mam własne sprawy a znajduje czas by poprowadzić konkurs.

---------
Koniec tematu :!:

Pares

Ulubiony Bukmacher: Bet-at-home
Wysłany: 2008-05-18, 13:04   

Macie czas żeby kłócić się o szczegóły, a nie macie czasu żeby czytać regulamin? Mam nadzieję, że te wszystkie osoby, które podają swoje typy jednego dnia nie znajdą się w następnej rundzie. :P

Pan Reklama

Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing

SUPER PROMOCJA: Zgarnij do 100% Bonusu!!

Odpowiedz do tematu