FC Homel - Legia Warszawa
typ 2 kurs 1.65 [Expekt]
Dzisiejszy mecz dla Legii jest spotkaniem o honor i uniknięcie blamażu z zespołem teoretycznie słabszym co pokazał pierwszy mecz w Warszawie kiedy to Białorusini tylko się bronili jak się okazało z dobrym skutkiem. Statystyki są na niekorzyść podopiecznych Jana Urbana. Jak do tej pory żadnemu polskiemu zespołowi nie udało się wyeliminować zespołu białoruskiego, ba na stadionie rywala nie udało się nam jeszcze strzelić bramki! Wszystko pogarsza jeszcze fakt, że Legia ostatnia bramkę w europejskich pucharach strzeliła dwa lata temu za sprawą Juniora w meczu z Austrią Wiedeń, a ostatnia strzelona bramka na wyjeździe to mecz eliminacyjny do Ligi Mistrzów na Islandii również dwa sezony temu. Mam nadzieje, że Legia przełamie tą niemoc, bo jak pokazał pierwszy mecz jest zespołem lepszym. Co prawda na mecz z Homel zabrakło miejsca dla kontuzjowanych Takesure Chinyama i Bartek Grzelak w takiej sytuacji może być problem ze strzelaniem bramek rywalowi, bo niema zawodników którzy są w stanie to zrobić ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że jakaś (jakieś bramki) padną dla Legii bo odpadnięcie z pucharów będzie kolejną kompromitacją jakich wiele w ostatnich latach w wykonaniu polskich drużyn w europie.
Gospodarzom natomiast sypie się kadra. Już przed pierwszym meczem z zespołu odszedł najlepszy strzelec drużyny Roman Wasiliuk, natomiast w tym tygodniu rozwiązano kontrakty z trzema zawodnikami! Obrońcy Witalij Nadijewski i Rusłan Kondraszuk oraz pomocnik Stanislaw Dragun - wszyscy grali w pierwszym spotkaniu. Tak więc taką sytuację trzeba wykorzystać i awansować do kolejnej rudny eliminacji Pucharu UEFA.
Lech Poznań - FK Khazar Länkäran
typ 1 kurs 1.30 [Expekt]
Piłkarze Lecha przystąpią do tego spotkania z jednobramkową zaliczka jaką wywalczyli sobie dwa tygodnie temu w Azerbejdżanie, choć jak można było zobaczyć już tam mogli sobie zapewnić awans ale marnowali znakomite sytuacje pod bramką Khazaru. Oczywiście Lech jest zdecydowanym faworytem tego spotkania i każdy inny wynik będzie wielką sensacją. Działacze Khazar przed pierwszym meczem odgrażali się że Lech jest tylko przystawką i to oni są faworytem tego dwumeczu, a ich cel sięga znacznie wyżej bo aż do fazy grupowej Pucharu UEFA. Jednak jak pokazało boisko są zespołem słabszym i do Lecha sporo im jeszcze brakuje, inna sprawa, że Kolejarz gra najlepiej z naszego tercetu drużyn grających w pucharach. Do drużyny powróci Rafał Murawski, a tak jedenastka bez zmian w porównaniu z pierwszym spotkaniem, podobnie w drużynie Khazaru gdzie powinniśmy zobaczyć Osvaldo Juninho, którego zabrakło w pierwszym mecz. Wydaje się więc pewna "1" w tym spotkaniu i kto wiem może z wysokim handicapem.
Pan Reklama
Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum