Nick:  
Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
aukcje o dolara
Autor Wiadomość
barakan

Wysłany: 2009-01-07, 16:34   aukcje o dolara

Witam - jestem tu nowy (jak z resztą widać po liczbie postów) ale pozwolę sobie rozpocząć nowy wątek. Chodzi mi konkretnie o tzw aukcje za dolara. Dopiero rozpoczynam swoją przygode z bukmacherką i tak samo chciałbym zacząć brać udział w tego typu aukcjach (ostatnio dostałem reklame od http:/www.hotbid/pl) - nie jestem jednak pewien czy jest to opłacalne (z tego co poczytałem w internecie są bardzo skrajne opinie na ten temat).

Archie

Wysłany: 2009-01-08, 17:14   

Mnie również ciekawi ten temat, sam bym chętnie spróbował coś wylicytować, ale nie znam zbytnio zasad działania tego typu serwisów i czy faktycznie za małe pieniądze można dużo zyskać?

barakan

Wysłany: 2009-01-09, 15:32   

Z tego co ja zrozumiałem zagłębiając się w temat to mechanizm wygląda jakoś tak: licytujesz przedmiot i kazde podbicie wydłuża czas licytacji o określony czas. Najwyższa oferta wygrywa - jak w normalnej licytacji. Od tej ostatniej różni się to tym, że licytujesz za pomocą wcześniej zakupionych tzw. podbić. Czy jest to topienie pieniędzy? Na mój chłopski rozum nie - wszystko dość jasno wygląda, ale sam jeszcze nie brałem udziału w takim przedsięwzięciu więc moje zdanie może byc mało wiarygodne.

Conrado

Zaproszone osoby: 1
Ulubiony Bukmacher: Bwin
Imię: Konrad
Wysłany: 2009-01-09, 19:32   

Wszystkiego dowiemy się za 31 dni gdy już serwis wystartuje :)

Archie

Wysłany: 2009-01-10, 13:29   

No fakt, nie ma co medytować tylko poczekać i wtedy przekonamy się co Hotbid oferuje, ale najgorsze jest to, że jeszcze 30 dni nam zostało do otwarcia, a ciekawość zżera.

barakan

Wysłany: 2009-01-10, 17:00   

30 dni to szynko zleci - nie zauważycie a juz będą na rynku. Ważne jest to żeby do czasu otwarcia nie delektowali sie tym, że się o Nich mówi tylko dopracowywali szczegóły oferty - tak by zadowoliła nawet tych najbardziej wybrednych albo takich jak ja - mało zorientowanych.

Archie

Wysłany: 2009-01-10, 23:14   

Masz racje kolego, lepiej poczekać na dopracowanie szczegółów niż potem narzekać na to, że nie działa wszystko jak należy.

barakan

Wysłany: 2009-01-11, 13:48   

Z tego co poczytałem to ludzie spodziewają sie jakiś nowości bo są znudzeni powtarzającym się na każdym portalu schematem. Tylko nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić o jakie nowości chodzi.

goldfighter

Wysłany: 2009-01-20, 23:10   

Jestescie banda frajerow tylko tyle powiem , wpiszcie w google aukcja o dolara . zrozumiecie o co w tym chodzi . Czesc i tak sie skusi , zycze powodzenia i zasobnego portfela bo bedzie wam potrzebne troche kasy ale o tym to sie sami przekonacie nie kupujac nic za dosc spore pieniadze

Conrado

Wysłany: 2009-01-21, 16:24   

goldfighter, Możesz spokojnie wyrazić swoją opinię bez obrażania innych !

Gra jest zdefiniowana następująco:

Sprzedawca otwiera aukcję, której przedmiotem jest banknot jednodolarowy. Zasada aukcji jest następująca: dolar zostanie sprzedany temu kto zaoferuje najwięcej, ale ten kto będzie drugi w kolejności też musi zapłacić swoją stawkę i nie dostanie nic w zamian. W aukcji może wziąć udział dowolnie wielu graczy.

Załóżmy teraz, że gra rozpoczyna się od stawki 1 centa. Dowolny gracz może przebić tę ofertę, oferując 2 centy i licząc na zysk 98 centów. Kolejny gracz może zaoferować 3 centy itd.

Problem zaczyna się pojawiać, gdy stawka osiąga 99 centów. Załóżmy że któryś z graczy postawił wcześniej 98 centów. Ma teraz wybór stracić 98 centów, lub podbić stawkę do dolara i stracić 0. Jeśli podbije, gracz który obstawiał 99 centów ma wybór albo stracić te 99 centów, bądź podbić stawkę do 101 centów i stracić 1 cent. Okazuje się że ten schemat działa dalej, dla dowolnie wysokich stawek. W każdym momencie drugiemu graczowi bardziej opłaca się podbić stawkę, niż się wycofać.

Jeśli gra rozpoczyna się od 1 centa, to nie może osiągnąć żadnej równowagi Nasha. Dwaj gracze racjonalni będą podbijać swoje stawki, aż do momentu gdy skończą im się pieniądze. Obaj stracą, zwycięzca jedynie straci o 99 centów mniej.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Aukcja_o_dolara

goldfighter

Wysłany: 2009-01-21, 17:36   

Przepraszam, poniosło mnie ale aż krew się w żyłach gotuje że ludzie mogą byc tak naiwni. Jak mozna wierzyc ze w dzisiejszych czasach ktos cos rozdaje prawie darmo. Ludzie pomyslcie dwa razy zanim wpakujecie sie w cos co jest jednym wielkim oszustwem

Conrado

Wysłany: 2009-01-21, 17:48   

A może to była zorganizowana kryptoreklama tego serwisu :wink: ?

goldfighter

Wysłany: 2009-01-21, 19:55   

Nie rozumiem co tak bronisz tego serwisu, jestem ekonomista i znam sie troche na frajerskich sztuczkach, sposobow na taki zarobek jest wiele, wystarczy byc dobrym matematykiem lub ekonomista. A ludzie zachowuja sie tak jakby nadal zyli w sredniowieczu i wierzyli ze ziemia jest plaska. To czysty wal, zobaczysz jak wprowadza auta , policz sobie ile na jednym aucie zarobia , ja wyliczylem ze ok 10-krotnosci jego rzeczywistej wartosci ale oczywiscie nie musisz mi wierzyc takich portali jest mnostwo , wpisz sobie w google aukcje za grosz. Podejrzewam ze sam masz z cos z tym wspolnego skoro ich bronisz. Nie rozumiesz ze oni nawet tych towarow nie maja , kupuja dopiero po licytacji tak jest prosciej i ekonomiczniej . Zobacz sobie kapital spolki przewaznie nie jest to wiecej niz 200tys, dobrze prosperujacy taki portal przy udziale pionów ktorzy nie maja pojecia w co tak na prawde sie wpakowali jest w stanie spokojnie wygenerowac 10 milionow zlotych rocznie zysku. Druga sprawa zastanow sie jaka masz pewnosc ze licytujesz z przyslowiowym kowalskim a nie zwyklym botem. Tego nikt nie kontroluje i nikt nie sprawdza. Zreszta wasza sprawa jak dalej was to interesuje to polecam :

www.podbij.pl , www.ustrzel.com, www.aukron.pl, aukcjagrosz.pl,

Zycze udanej wtopy widocznie jak w przyslowiu madry Polak po szkodzie

barakan

Wysłany: 2009-02-22, 18:20   

goldfihter obczaiłem te serwisy, które podałeś i owszem można być negatywnie nastawionym do nich ale z drugiej strony jeśli to wszystko jest taki wielki kant, oszukiwanie tysięcy Polaków (piszę tysięcy ale przyznaję, że nie mam najmniejszego pojecia ilu uzytkowników mają takie portale) to dlaczego nie zajęły się tym jeszcze organy do zwalczania przestępczości? Nie wierze, że nikt tego nie zgłosił, a więc jeśli tak to chyba nic nie wskórano. Istnieje w Polsce coś takiego jak domniemanie niewinności i żeby kogoś oskarżać trzeba mieć dowody - pokaż mi taki a Ci przyklasnę. Owszem opinie negatywne są ale powiedz mi na jaki temat nie ma? Oczerniać kogoś jest łatwo ale trzeba to jakoś poprzeć, a z tego co ludzie piszą można wywnioskować że jest to grupa frustratów, których boli że komuś sie udało:/
A tak swoją drogą to jakbyś z kolei skomentował to co wprowadził ten hotbid - cene unikalną (żeby nie było - nie chce sie kłócić tylko poznać opinię); od razu zaznaczam że pisze tu o nich bo tylko tam coś takiego spotkałem, jeśli sie mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu? Takie praktyki z tego co pamietam były już stosowane nawet w audycjach radiowych.

Pan Reklama

Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing

SUPER PROMOCJA: Zgarnij do 100% Bonusu!!

Odpowiedz do tematu