Dzięki za radę, gram single i combi różne, a co do wyników to są świetne, ale nie zawsze mam czas wrzucić tu wszystko co gram, zobaczysz w ciągu paru dni .
Arsenal w meczach z Reading i CSKA miał masę sytuacji, ale Kanonierzy pudłowali w kuriozalnych sytuacjach. W poprzedniej kolejce zaskoczyło, i zdeklasowali Liverpool 3:0. Sroki dostały wyraźnej zadyszki, nie strzelili bramki w 4 ostatnich meczach ligowych:
Nov 11, 06 Manchester C 0 - 0 Newcastle (Premiership)
Nov 4, 06 Newcastle 0 - 1 Sheffield U (Premiership)
Oct 28, 06 Newcastle 0 - 0 Charlton (Premiership)
Oct 22, 06 Middlesbrough 1 - 0 Newcastle (Premiership)
Mój typ to pewne zwycięstwo Arsenalu.
Arsenal @ 1.3 10/10
Arsenal (-1.5) @ 1.95 7/10
Arsena przerwa / Arsenal koniec @ 1.85 4/10
Arsenal nie straci bramki @ 1.8 2/10
Drugim ciekawym typem jest Portsmouth. Gospodarze są naprawdę solidną drużyną walczącą o miejsce w strefie pucharowej. W poprzedniej kolejce tylko dzięki szczęściu przyjezdnych nie zdobyli kompletu punktów. Byli zdecydowanie lepszą drużyną niż Fulham:
Team Statistics
24 Total Shots 7
8 Shots on Target 3
5 Blocked Shots 1
11 Shots off Target 3
20 Corners 5
7 Offsides 1
11 Fouls 8
Teraz podejmują Watford, które bez swojej największej gwiazdy - Marlona Kinga wydaje mi się skazane na porażkę.
MU powinnien sobie poradzić bez problemu, ale wobec śmiesznego kursu zdecuduję się zagrać ich z hc azjatyckim.
Man Utd (-1.0) @ 1.55 5/10
Francja
Lens zawiodło mnie w poprzedniej kolejce, remisując u siebie z Rennes 0:0. No ale trudno strzelić bramkę jeśli dwóch podstawowych napastników schodzi z boiska kontuzjowanych (Aruna, Keita). Zwłaszcza brak Dindane powinien być odczuwalny w najbliższym meczu, jako że jest to zawodnik który sam nie raz przechylał szalę zwycięstwa. Wobec problemów kadrowych gospodarzy i nie najlepszej gry gości na wyjazdach (0 2 4, br 3-8), typ na poniżej 2.5 bramki wydaje mi się optymalnym.
Lens under 2.5 @ 1.65
Chyba nie tylko mnie zaimponowała drużyna Nancy w pucharowym meczu z Białą Gwiazdą. Bardzo dobra organizacja gry, świetne wyszkolenie piłkarzy i gra cały czas do przodu, to atuty którym nie mogła oprzeć się nasza drużyna. Rewelacja rozgrywek pokonała w poprzednim meczu u siebie Bordeaux (2:1), a teraz zmierzy się z ligowym dostarczycielem punktów - Troyes. Inny wynik niż pewna wygrana gospodarzy będzie dla mnie sporym zaskoczeniem.
Nancy @ 1.6 8/10
Nancy (-1) @ 2.0 5/10
I na koniec Lyon, faworyt wszystkich, jedzie do Sedanu, najsłabszej drużyny po pewne 3 pkt. Jeśli tylko gracze OL nie są myślami przy potyczce na Santiago Bernabeu, powinniśmy być świadkami przykonywującego zwycięstwa. Choć kadra powołana na mecz wygląda przekonująco - Abidal, Ben Arfa, Carew, Clerc, Coupet, Cris, Diarra, Juninho, KällstrĂśm, Malouda, MĂźller, RĂÂ?my, RĂÂ?veillère, Squillaci, Tiago, Toulalan, Vercoutre, Wiltord - warto poczekać na potwierdzenie wyjściowej ''11''. Jeśli nie będzie żadnych niespodzianek, Lyon spokojnie zgarnie kolejne 3 pkt.
Lyon @ 1.45 8/10
Lyon (-1) @ 1.75 3/10
Niemcy
Weder będzie miał świetną okazję do zrehabilitowania się za wpadkę z Borussią, jako że będzie gościł w Aachen, grając przeciw drużynie której defensywa nie jest najmocniejszą stroną. Choć Werder zdaje się być delikatnie pod formą i ma bardzo ważny mecz w tyg. z Chelsea, to jednak trudno o lepsze podniesienie morale niż pewne, wyjazdowe zwycięstwo.
Witam serdecznie wszystkich,
Mamy nowy rok, nowe możliwości . Mam nadzieję że informacje tu zamieszczone będą pomocne w ogrywaniu buków. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam.
Tydzień I (nowego roku:) )
Sobota, Hiszpanie wracają na boiska ! FC Barcelona - Real Mallorca
Barca powinna efektownie rozpocząć Nowy Rok przeciw osłabionemu rywalowi (nie zagrają - David Navarro, Cleber Santana, Ayoze, Oscar Trejo, Miguel Moya, Juanmi Callejon, Gonzalo Castro).
Obydwie drużyny wybitnie ''overowe'', typ oparty na statystykach.
Typ:
Over 2.5 5 @ 1.74 (Betfair)
Over 3.5 1 @ 2.84 (Betfair)
Szkocja Celtic vs Dundee Utd
Drugi z rzędu mecz na szczycie Celtów. Trudno mi uwierzyć aby wysiłek włożony w zwycięstwo nad Rangersami zmarnowali gubiąc punkty u siebie z Dundee. W pojedynku ekip polskich bramkarzy stawiam na drużynę Boruca.
Powołani na mecz:
Celtic: Boruc, Hinkel, Wilson, Caldwell, McManus, Naylor, Mizuno, O'Dea, Scott Brown, Hartley, Donati, McGeady, Robson, McDonald, Vennegoor of Hesselink, Samaras, Mark Brown, Loovens, Crosas, Hutchinson.
Dundee United: Zaluska, Dods, Dillon, Kenneth, Wilkie, Dixon, Kovacevic, Grainger, Buaben, McCord, Gomis, S Robertson, Conway, Feeney, Daly, Goodwillie, D Robertson, McGovern.
Puchar Anglii Gillingham v Aston Villa
Typ:
Aston Villa 8 @ 1.4 (Betfair) :plus:
Aston Villa (-1) 5 @ 1.59 (Betfair) remis
In 13 - out 16.2
Portugalia Trofense - Benfica
Typ:
Benfica 6 @ 1.48 (Betfair) :minus:
Benfica (-1) 5 @ 1.79 (Betfair) :minus:
Klasyczne starcie Dawida z Goliatem. Niestety znów Dawid górą . Mam nadzieję że nikt nie oglądał tego meczu. Nigdy nie podejrzewałem że w pierwszej lidze zachodniej europy można grać w piłkę nożną na takim poziomie ...
Derby Birmingham. Zapowiada się mecz walki, który gospodarze powinni rozstrzygnąć na swoją korzyść. WBA na wyjazdach gra najgorzej w lidze, przegrali 8 z 10 meczu strzelając tylko 3 i tracąc 19 bramek. Pod znakiem zapytania stoją występy Garetha Barrego i Ashleya Younga.
Po 3 kolejnych remisach w lidze Arsenal w końcu wygra. Nie dość że wygra to uważam że zwycięstwo odniesie w stylu do którego tak przyzwyczaił kibiców, a którego piłkarze nie mogą dosięgnąć już od kilku tygodni. Będzie pogrom na Emirates ?
Arsenal bez Gallasa i Silvestra, Bolton bez Steinsonna i kapitana Nolana.
Powołani na mecz:
Arsenal: Almunia, Sagna, Djourou, Toure, Clichy, Eboue, Denilson, Song, Nasri, Adebayor, Van Persie, Fabianski, Diaby, Ramsey, Bendtner, Wilshere, Gibbs, Vela.
Bolton: Jaaskelainen, Hunt, Shittu, Cahill, A O'Brien, Samuel, Riga, Muamba, McCann, Taylor, Davies, Gardner, Elmander, Obadeyi, Bogdan, Smolarek, Fojut, Basham.
Typ:
Arsenal 10 @ 1.39 (Betfair)
Arsenal (-1) 8 @ 1.62 (Betfair)
Arsenal (-1,5) 2 @ 2.18 (Betfair)
Adebayor strzeli 1 @ 2.2 (Betfair)
Over 2,5 4 @ 1.83 (Betfair)
Over 3.5 1 @ 2.98 (Betfair)
Everton - Hull
Gospodarze w znakomitej formie, goście - ligowi specjaliści od niespodzianek, punkty wywożone z Emirates czy Anfield mają swoją wymowę. Ale chyba tym razem nie dadzą rady.
Różnica klas i stylów obu zespołów. Na dokładkę gospodarze mają zawieszonego Ricardo Fullera - jedynego nominalnego napastnika w ich taktyce, a w kadrze brak wartościowego zmiennika. A do drużyny gości wraca Fernando Torres, który potrafi zrobić różnicę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum