Nick:  
Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Siatkówka 2008
Autor Wiadomość
$kamil0808

Wysłany: 2008-08-19, 18:58   Siatkówka 2008

Siatkówka 2008

Zapraszam do podawania typów popartych sensownymi analizami :!:

krzysiek1987

Wysłany: 2008-11-13, 12:25   

Spotkanie: Panathinaikos - Skra Bełchatów
Typ: 2
Kurs: 2.75
Bukmacher: bet365
Analiza:

Druga kolejka siatkarskiej Ligi Mistrzów w pierwszej oba zespoły przegrały swoje mecze Panathinaikos z Iskrą Odintsovo natomiast Skra z niemieckim VFB Friedrichshafen, dlatego też ten mecz jest tzw. "meczem o wszystko" zarówna dla jednym i drugich. Ja osobiście stawiam na zespól Daniela Castellaniego ponieważ jak zapowiadano w Bełchatowie przed sezonem chcą nawet wygrać Ligę Mistrzów tak więc trochę dziwnie by to wyglądało jeżeli po dwóch meczach mieliby już tylko iluzoryczne szanse na awans.
Do drużyny Skry wrócili Marcin Możdżonek i Stephane Antiga nadal nie może zagrać Janne Heikkinen co do Mariusza Wlazłego jego szansę występu są oceniane 50/50 ale nie wyobrażam sobie żeby (jeżeli taka sytuacja będzie mieć w ogóle miejsce) Skra przegrywała a Wlazły siedziałby na ławce, tak więc zapewne zagra.
Należy również pamiętać, że Ateńskie "Koniczynki" są nieco innym zespołem niż w poprzednim sezonie odeszli przede wszystkim Brazylijczycy Marcelinho, Dante i Minuzzi a także trener Mauro Berruto w ich miejsce pojawili się Renauda Herpe, Andrija Gericia oraz Bjoern Andrae w kadrze są również Kolumbijczyk Agamez, Belg Frank Depestele czy Grecy Stefanou, Pantaleon, Lampas, Chatziantoniou.
W poprzednim sezonie Skra dwukrotnie grała z PAO w Atenach przegrała 0:3 natomiast w hali Energia skra poległa dopiero w tie-breaku. Uważam jednak, że obecny zespół "Koniczynek" jest słabszy niż w poprzednim sezonie (brak Brazylijczyków) natomiast Skra dokonała znaczących wzmocnień: Miguel Falasca, Dawid Murek czy Marcin Możdżonek przed sezonem zapowiadano w Bełchatowie walkę w Lidze Mistrzów pierwszy mecz z niemieckim Friedrichshafen nieco ostudził ambicje ale mam nadzieje, że dzisiaj Skra wróci na właściwe tory bo takiemu zespołowi trzy porażki z rzędu nie przystoi (w lidze z Jastrzębiem). Dlatego stawiam na Skrę Bełchatów.

krzysiek1987

Wysłany: 2008-11-21, 08:39   

Spotkanie: GCB Centrostal Bydgoszcz - KPSK Stal Mielec (-1.5 seta)
Kurs: 4.45
Bukmacher: Expekt
Analiza:

Dzisiaj w hali ÂŁuczniczka w Bydgoszczy meczem Censtrostalu z Stalą Mielec rozpocznie się 5 kolejka PlusLigi Kobiet, faworytkami spotkania wydają się być gospodynie, które przed własną publicznością i na własnej hali, która jest dość specyficzna przez co trudno rywalkom gra się w Bydgoszczy. Ja jednak spodziewam się niespodzianki dlatego postanowiłem zagrać na Stal Mielec z handicapem -1.5 seta czyli w najgorszym wypadku zwycięstwo 3:1.
Oba zespoły w lidze jak na razie radzą sobie nieźle zarówno "Stalówka" jak i Centrostal wygrały swoje mecze w ostatniej kolejce. Mielczanki pokonały u siebie Gedania ÂŻukowo 3:1, natomiast dzisiejsze gospodynie pokonały we Wrocławiu 3:0 tamtejszą Gwardie. Stal obecnie zajmuje 7 miejsce mając bilans 2 zwycięstw (Calisia Kalisz) i dwóch porażek (MKS Dąbrowa Górnicza i Aluprof Bielsko-Biała), Bydgoszczanki natomiast mają lepszy bilans 3 zwycięstw (Gedania ÂŻukowo, MKS Dąbrowa Górnicza i jednej porażki (Aluprof Bielsko-Biała) i zajmuje 5 miejsce.
Stawiam jednak na drużynę gości ponieważ oglądałem oba zespoły już w tym sezonie i na szczęście bądź nie ale Bydgoszcz oglądałem w meczu z Bielsko-Białą w którym Centrostal nie istniał można powiedzieć również, że nie wiedział gdzie są i w co grają, Mielec natomiast miałem okazje oglądać w meczu z Dąbrowa Górniczą gdzie mimo porażki zasłużyły na uznanie. Wygrali pierwszego seta drugi miały na wyciągnięcie ręki ale przegrał ostatecznie porażka 1:3 ale według mnie na własne życzenie. Również mecz Bydgoszczy z Gedania ÂŻukowo gdzie dopiero po tie-breaku wygrały a przegrywały nawet 0:2 pokazuje, że ten zespół ma jeszcze dużo pracy przed sobą.
Stawiam wiec na Stal Mielec z handicapem -1.5 i jeżeli Mielczanki zagrają tak jak w pierwszych dwóch setach z Dąbrową Górniczą to o mój typ jestem spokojny. Na pewno duży wpływ na wynik będzie miał serwis, uważam, że lepszy mają siatkarki gości i też dlatego stawiam na Mielczanki.

krzysiek1987

Wysłany: 2008-11-24, 15:10   

Spotkanie: Domex Tytan AZS Częstochowa (-1,5 seta) - Asseco Resovia Rzeszów
Typ: 1
Kurs: 3.30
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Stawka 6/10

Mecz kończący 6 kolejkę PlusLigi mężczyzn pomiędzy "Akademikami" z Częstochowy a Resovią Rzeszów zapowiada się bardzo interesująco z powodu trzech zawodników ale nie tylko. Mowa oczywiście o Krzysztofie Gierczyńskim, Marcinie Wika oraz Pawle Woickim cała trójka w poprzednim sezonie wywalczyła z drużyną Częstochowy wicemistrzostwo kraju teraz cała trójka gra w barwach Resovii. Dlatego też bardzo chcą pokazać się z jak najlepszej strony i wygrać z Częstochowo, co prawda są faworytem tego spotkania jednak ostatnio nie graja za dobrze. Odpadnięcie z Challenge Cup z białoruskim Metalurgiem ÂŻłobin czy porażka 0:3 we własnej hali z Skrą nic dobrego nie wróży. Należy pamiętać również, że Resovia jeszcze nigdy nie pokonała w najwyższej klasie drużyny z Częstochowy i mam nadzieje, że również dzisiaj do tego nie dojdzie. Tym bardziej, że "Akademicy" po fatalnym początku sezonu zaczynają grać coraz lepiej już mecz co prawda przegrany z Iraklisem Saloniki pokazał, że zespół stać na dobre wyniki a w ostatniej kolejce potwierdził to pokonują nie pokonany do tamtego spotkania Jastrzębski Węgiel w tie-breaku na wyjeździe.
Należy również wspomnieć, że z ekipy prowadzonej przez Ljubomira Travicy dobiegają dość niepokojące odgłosy o faworyzowaniu obcokrajowców a pomijaniu przez szkoleniowca w wyjściowej szóstce Pawła Papke i Pawła Woickiego. Na razie grają Mikko Oivanen i Ivan Ilić a Krzysztof Ignaczak dementuje takie pogłoski jednak coś musi być na rzeczy skoro zespół nie prezentuje się tak jak wszyscy od niego oczekiwali przed rozpoczęciem sezonu.
Stawiam na zwycięstwo Częstochowy myślę, że nie będzie im potrzebny tie-break jak miało to miejsce z Jastrzębiem ale szybciej rozstrzygną losy spotkania na swoją korzyść. "Akademicy" grają z meczu na mecz coraz lepiej i nawet Smilen Mlyakov do którego było najwięcej pretensji zaczyna grać na bardzo wysokim poziomie. Myślę, że Częstochowa powinna wygrać 3:1.

kylo91

Ulubiony Bukmacher: Bet-at-home
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2008-12-04, 14:11   

Data: 04-12-08 20:30
Spotkanie: Despar Perugia - Foppapedretti Bergamo
Kurs: 1.61
Dyscyplina: siatkówka
Buk: pinnacle

Spotkanie 9.kolejki włoskiej Serie A1 kobiet pomiędzy Despar'em Perugia a Foppapedretti Bergamo. Faworytem są siatkarki z Bergamo, które zajmują drugą pozycję w tabeli. W 3 wyjazdowych spotkaniach wygrały one 3-krotnie a stosunek setów to 9:2, więc wynik bardzo dobry. Siatkarki Despar'u u siebie grają średnio, 2 zwycięstwa i 2 porażki , a bilans setów to 8:6 nie jest powodem do dumy, ale także nie jest złym wynikiem. W ostatnim meczu Perugia przegrała z Asystel'em Volley Novara na wyjeździe 3:2. Gospodynie będą chciały się z pewnością zrehabilitować za tą porażkę przed własną publicznością, jednak nie będzie to łatwe, bo siatkarki z Bergamo nie przegrały jeszcze w tym sezonie. Myślę, że to one dzisiaj zwyciężą, ponieważ także mają o co grać, ich celem jest fotel lidera, na którym mogą znaleźć się już po tym meczu. Typ: 2!

Pan Reklama

Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing

SUPER PROMOCJA: Zgarnij do 100% Bonusu!!

Odpowiedz do tematu