ATP - Bukareszt
Acasuso J. - Vassallo Arguello M.
Typ : 0:2
Kurs : 5.20
Buk :Bet-at-home
Bardzo interesująco zapowiadające się spotkanie 1/8 finału turnieju ATP w Bukareszcie pomiędzy dwoma Argentyńczykami Jose Acasuso a Martinem Vassallo Arguello. Obu zawodników dziel sporo miejsc w rankingu ATP Acasuso jest 52, natomiast jego rodak 111, przez co można już uznać, że Jose powinien spokojnie wygrać. Nic bardziej mylnego! Według mnie w tym spotkaniu zwycięży mniej znany Martin i to dość pewnie bo w dwóch setach. Arguello w pierwszym swoim spotkaniu w Bukareszcie pokonał Victora Hanescu według wielu faworyta tego turnieju po 3 setowym spotkaniu. Co prawda ostatnio żadne starty mu nie wychodziły, ale to samo można powiedzieć o Acasuso, który jak przechodził jakąś (pierwszą) rundę turnieju to w następnej od razu odpadał. I tak zapewne będzie i dzisiaj, według mnie może być to właśnie turniej Vassallo. Dzisiaj będzie również chciał się zrewanżować Acasuso bo jak do tej pory ani razu nie udało mu się z nim wygrać (3 porażki) mam nadzieje, że mu się to uda i zrobi to w dwóch setach. Sokoro wygrał z faworytem gospodarzy (ale nie tylko)w I rundzie to oznacza, że jest w formie, i mało prawdopodobne wydaje się, żeby turniej zakończył już dzisiaj. Tak więc typuję 2-0 w setach dla Martina Vassallo Arguello
Spotkanie: Nalbandian D. - Berdych T. 2:1
Typ: 1 TRAFIONY
Kurs: 1.60
Dyscyplina: Tenis
Buk: bet-at-home
Turniej w Madrycie. Spotkanie pomiędzy Davidem Nalbandianem a Tomasem Berdychem. Faworytem tego pojedynku jest Argentyńczyk. Nalbandian wygrał ostatnio w dobrym stylu turniej w Sztokholmie i pokazał tym samym, że jest w wysokiej formie. Z kolei Berdych wygrał tydzień wcześniej turniej w Tokio i zagrał wczoraj w pierwszej rundzie turnieju w Madrycie i awansował do dalszej gry pokonując Schuettler'a. Jak widać Czech także gra dobrego tenisa w ostatnim czasie. Obaj tenisiści spotykali się już ze sobą 4 razy, z czego 3-krotnie zwycięsko wychodził Argentyńczyk. Ostatnio grali ze sobą właśnie w Madrycie i to David wygrał 2:1. Myślę, że i tym razem to on będzie zwycięzcą. Typ: 1!
W 2 rundzie turnieju halowego w Bazylei zagraja Rosjanin Andreev z Niemcem Kohlschreiberem. W tym meczu trudno wskazac zdecydowanego faworyta w rankingu ATP obaj tenisisci zajmuja podobne miejsca Andreev jest 21, a Niemiec 30. Jednak forma ostatnio zdecydowanie przemawia za Kohlim, ktory niedawno zagral bardzo dobry turniej w Wiedniu, gdzie dotarl do polfinalu. Pozatym Niemiec wydaje sie o wiele bardziej kompletnym i uniwersalnym tenisista niz Rosjanin. Potrafi mocna grac zarowno zza koncowej lini jak i rowniez dobrze czuje sie przy siatce. Andreev znany glownie z dobrych wystepow na nawierzchni ziemnej, co za tym idzie gre prowadzi glownie za koncowej lini, a trzeba przyznac ze podloze w Bazylei jest bardzo szybkie i preferuje zawodnikow z mocnym serwisem i lubiacych wypady do siatki, a Rosjanin jednak woli wymiany z glebi kortu. Najbardziej zaskakujaca jest statytyka ich spotkan H2H, w ktorej Andreev prowadzi 6-0, z czego 4 zwyciestwa odniosl na ziemi. Dzisiaj licze na rewanz Niemca.
Ostatnio zmieniony przez kylo91 2008-10-23, 08:00, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie: Federer Roger - Nalbandian David 2:0
Typ: 2 NIETRAFIONY
Kurs: 3.95
Dyscyplina: tenis
Buk: Expekt
Spotkanie finałowe turnieju ATP w Basel pomiędzy Rogerem Federerem a Davidem Nalbandianem. Faworytem jest Szwajcar, myślę że jest tak ponieważ ma on więcej atutów między innymi publiczność. Jednak jego forma nie jest najwyższa. Federer popełnia zbyt dużo prostych błędów. Z kolei Argentyńczyk pokonał wczoraj swojego rodaka Del Potro, który jest w wysokiej formie. Â?wiadczy to o świetnej dyspozycji Nalbandiana. Warto także dodać, że w poprzednim sezonie David ogrywał Rogera, który wówczas był w wyższej formie. Myślę, że po takim kursie warto zaryzykować. Wg mnie szanse Nalbandiana w tym meczu są większe niż Federera. Typ: 2!
_________________ "Naszym klubem HKSSS...."
Ostatnio zmieniony przez kylo91 2008-10-28, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie: Lopez F. - Tipsarevic J. 2:0
Typ: 1 TRAFIONY
Kurs: 1,71
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Pierwsza runda turnieju w Paryżu. W jednym z pojedynków zobaczymy Lopeza i Tipsarevica. Myślę, że w tym pojedynku Lopez okaże się lepszy. Dlaczego? Po pierwsze obaj panowie grali ze sobą 2 razy i oba spotkania wygrał Feliciano. Jego mocne serwy z lewej ręki są bardzo ciężkie do odbioru dal Janko. W obu tych meczach razem zaserwował 37 asów, przy 14 Serba! W ubiegłym tygodniu Argentyńczyk grał w Bazylei. Zagra bardzo dobry turniej, ogrywał po 2-0: Chiudinellia, Fisha i samego Blakea. Przegrał w półfinale z Rogerm Federerem, który przed własną publicznością był nie do ogrania. Na tym turnieju imponował mi spokój Lopeza podczas meczów, tiebreaki wygrywał zachowując "zimną krew". Tipsarevic w ubiegłym tygodniu grał w St.Petersburgu, gdzie dotarł do ćwierćfinału ulegając Murrayowi. Ograł tam Starcego i Chardego. Nie są to jednak gracze, którzy należą do ścisłej czołówki! Podsumowując, uważam, że jeżeli wszystko będzie dobrze z serwisem Argentyńczyka to w kolejnej rundzie zobaczymy właśnie jego
Ostatnio zmieniony przez kylo91 2008-10-28, 21:53, w całości zmieniany 2 razy
Spotkanie: Simon G. - Andreev I.
Typ: 1
Kurs: 1,61
Bukmacher: Bet365
Analiza:
II runda turnieju w Paryżu. Ciekawie zapowiada się pojedynek Francuza Gillesa Simona i Rosjanina Igora Andreeva. Moim faworytem jest ten pierwszy, zaraz podam kilka argumentów dlaczego tak uważam. Obaj panowie grają bardzo podobny tenis, mało asów, spowodowane jest to tym, że ich zagrywka nie jest jedną z najlepszych. Dużo biegają, bo są zwinni. Na korcie spotkali się 2 razy, w Madrycie w tym roku i w Sopocie w ubiegłym roku. Oba spotkania wygrał Gilles, w Hiszpanii 2-1, a w Spocie gładko 2-0. Igor grał w pierwszej rundzie z rodakiem Simona - Mathieu. udało mu sie wygrać 2-0, jednak mecz był dosyć zacięty. Gilles w pierwszej rundzie nie musiał grać. Ostatnim turniejem Andreeva jest turniej w Bazylei, gdzie odpadł w ćwierćfinale z Del Potro, podkreślę że Argentyńczyk nie jest w tak dobrej dyspozycji jak podczas cykli turniejów w Ameryce. Jednak Rosjanin pokonał tam: Melzera i Kohlschreiber. Jednak ogranie tych zawodników, nie jest jakimś wielkim wyczynem, chodź są to dosyć przyzwoici gracze. Simon ostatnio grał w Lyonie, doszedł tam do półfinału ulegając Soderlingowi, który obecnie jest w świetnej dyspozycji. Jutrzejsze spotkanie zapowiada się ciekawie, jednak myślę, że niesiony dopingiem swoich rodaków Simon wygra.
Pan Reklama
Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum