Spotkanie: Vakulenko J. - Rodionova A.
Typ: 1
Kurs: 1,73
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Jutro kolejny dzień turnieju WTA w Bali (Indonezja). Zawodniczki grają na nawierzchni twardej otwartej. Pula nagród wynosi $225,000. Pierwszym moim typem na tym turnieju jest właśnie pojedynek Ukrainki Juli Vakulenko i Rosjanki Anastasi Rodinovej. Minimalną faworytką bukmacherów jest ta pierwsza, ja tym razem zgodzę się z bukami. Chodź warto podkreślić, że kurs ciągle spada, co spowodowane jest niepotwierdzoną informacją, że Rosjanka ma kontuzję. informacje mam od kolegi, więc na 100% nie jest to pewne. Ostatni turniej obu pań to US open. obie odpadły w pierwszych swoich meczach, co na pewno jest ogromną porażką dla obu zawodniczek. Vakulenko uległa 1-2 Vesninie, natomiast Rodinova przegrała w bardzo łatwy sposób z Bychovą, ugrała zaledwie 4 gemy. Julia to typ zawodniczki, która potrafi ograć rywalkę słabszą od siebie lub równą, gorzej jej idzie, jeżeli trafi już na kogoś mocniejszego. Anastasi przegrywa ostatnio z prawie wszystkimi, po prostu jest całkowicie bez formy. W ostatnich 4 miesiącach wygrała tylko raz a przegrywała aż 9 razy. W rankingu Rosjanka jest wyżej o 41 miejsc, jednak myślę, że w tym spotkaniu to znaczenia nie będzie mieć. Obie panie spotkały się tylko raz, wygrała Rodnivova - czas na rewanż!
Dzisiaj w turnieju halowym w Linzu w 1 rundzie zagraja Ukrainka Alona Bondarenko z Rosjanka Makarova. W tym meczy trudno wskazac jednoznacznie faworyta, Alona zajmuje nieco wyzsze miejsce w rankingu WTA jest 33, a Rosjanka Makarova 47. Ukrainka to zawodniczka swietnie poruszajaca sie po korcie. grajaca glownie zza lini koncowej potrafiaca rowniez bezposrednio wygrac punkt. Dwa lata temu Bondarenko wygrala swoj pierwszy turniej wlasnie w hali w Luksemburgu na podobnej nawierzchni i jak podkresla w wywiadach lubi grac w hali. Natomiast Makarova to tenisistka leworeczna jak narazie dosyc malo znana, gdyz tak naprawde w tym sezonie dopiero sie pokazala w turniejach WTA. Jesli chodzi o ich spotkania H2H graly dotychczas raz w zeszlym roku w Kharkovie i wtedy pewnie wygrala Alona w 2 setach. Dzisiaj licze na podobny wyniki i wygrana Ukrainki.
Ostatnio zmieniony przez kylo91 2008-10-21, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie pomiędzy Sybile Bammer, a Francescą Schavione w ramach turnieju WTA w Linz. Faworytką jest Włoszka. Ja myślę jednak, że Bammer sprawi dzisiaj niespodziankę i wygra. Dlaczego? Przede wszystkim, że gra w swoim kraju i wszyscy liczą na jej dobry występ. W porzednim turnieju w Szwajcarii, w którym wzięła udział miała wygrany mecz ale sobie odpuściła, ponieważ kolejne spotkania odbiły by się na kondycji. Francesca tego sezonu z pewnością nie zaliczy do udanych. W ciągu miesiąca nie awansowałą do półfinału żadnego z turniejów. Zawodniczki spotykały się już raz na korcie, lepsza okazała się wtedy Włoszka. Myślę, że tym razem to Austriaczka pokaże się z dobrej strony i wygra mecz w swoim kraju. Typ: 1!
_________________ "Naszym klubem HKSSS...."
Pan Reklama
Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum