Nick:  
Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Turnieje ATP
Autor Wiadomość
$kamil0808

Wysłany: 2008-07-20, 23:56   Turnieje ATP

Proszę podawać typy poparte analizami!

$kamil0808

Wysłany: 2008-07-20, 23:58   

Spotkanie: Soderling R. - Canas G.
Typ: 2-0
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet at home
Analiza:

Turniej w Toronto zapowiada się bardzo ciekawie. Jeden z pojedynków pierwszej rundy tworzy Robin Soderling i Guillermo Canas.
Szwed ostatnio miewa pecha w turniejach, ponieważ zaraz na początku trafia na faworytów. Na Wimbledonie już w 2 rundzie odpadł, bo grał z późniejszym, finalistą - Rogerem Federerem. Co prawda przegrał 3-0, ale łącznie zdobył 13 gemów, co mało komu zdarzało się. Dokładnie to tylko Nadalowi i Safinowi. Kolejnym turniejem był Bastad, gdzie Robin bardzo chciał dobrze wypaść, ponieważ grał u siebie. Jednak skończyło się na ćwierćfinale, w którym przegrał z Ferrerem, który ostatnio jest w formie.
Teraz parę słów o Argentyńczyku. Wszyscy pamiętają go jak ograł Federera ale to było dawno temu, od tamtego momentu praktycznie niczym nie zaskoczył. Ostatnio dodatkowo spadek formy. Przeważnie grę w turniejach kończy w tedy, gdy trafi na zawodnika, który chodź trochę gra na poziomie światowym. W ostatnim turnieju w Umag prawie się nie skompromitował, bo ledwo co ograł Pashanskiego.
Panowie grali ze sobą tylko jeden raz, gładko 2-0 (6-3; 6-1) wygrał Soderling.
Myślę, że wypoczęty Robin ogra w dwóch setach Canasa.

$kamil0808

Wysłany: 2008-07-21, 12:36   

Spotkanie: Phau B. - Meffert D.
Typ: 2
kurs: 1.65
Bukmacher: bet at home
Analiza:

Challenger - Poznań. Turniej mało prestiżowy jednak ja wybrałem jedno ciekawe spotkanie do typowania. Jest to pojedynek dwóch Niemców, Bjorna Phau i Dominika Mefferta.
Phau ostatnio praktycznie nic nie gra. W poprzednich dwóch turniejach na korcie ziemnym w Scheveningen i Oberstaufen odpadał w pierwszych rundach przegrywając gładko 2-0. Zawodnicy, którzy go ogrywali to typowi przeciętniacy: Berankis i Gojowczyk. Jeżeli u siebie w Niemczech grał słabo to co będzie w Polsce?
Meffert jak na siebie ostatnio zagrał dobrze w dwóch turniejach. W Turynie co prawda przegrał z zawodnikiem gospodarzy Fabio Foginini, ale zgotował mu prawdziwy dramat trzy setowy. Włoch jest naprawdę młodym, dobrym zawodnikiem a mimo to Dominik nie ustępował mu na korcie. Kolejnym turniejem był szwajcarski Gstaad. Pierwsza runda i ciężki pojedynek z Seppim, który w końcu wygrał. Kolejnym przeciwnikiem był Chardy. Kolejne 3 sety, każdy set po 13 gemów. W końcu Jeremy Chardy zachował zimną krew i wygrał.
Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Dominik Meffred, ja myślę że on może zamieszać w Poznaniu.

one tree hill

Wysłany: 2008-07-22, 14:41   

Robin SĂ?derling - Guillermo Canas
Typ: Poniżej 23 gemów
Kurs: 1.85
Bukmacher: Unibet
Początek spotkania: 19:30 22-07-2008r

Dzisiaj oferta niezbyt fajna według mnie. Przed nami kolejny dzień zmagań panów w turnieju masters w Toronto. Dzisiaj nie zauważyłem jakiejś pomyłki buków i kursu w którymś ze spotkań wartego "mocnego" obstawienia. Tak więc zacząłem szukać w miarę bezpiecznych i interesujących zakładów. Właśnie taki wydaje mi się typ na under gemowy w meczu szweda Soderlinga z argentyńczykiem Canasem. Robin gra w tym sezonie można śmiało powiedzieć dosyć równo. Nie zdarzały mu się bardzo kompromitujące wpadki mimo tego, że kilka spotkań powinien był wygrać, a tak się nie stało. Ostatnio soda pokazał się u siebie w Bastad, gdzie przegrał dopiero z Davidem Ferrerem po trzysetowej walce i to mu z pewnością ujmy nie przynosi. Ponadto trzeba otwarcie przyznać, że on ma warunki bardziej pod grę na hardzie niż clayu. Jego bardzo dobre podanie pozwala mu rozgrywać wyrównane pojedynki na szybkich nawierzchniach z takimi graczami jak Federer czy też Nadal. Sądzę, że dzisiaj serwisem ustawi swoją grę. O Canasie można powiedzieć, że im starszy tym lepszy. Argentyńczyk ma na karku już prawie 31 latek, ale potrafi stawiać czoła znacznie młodszym teoretycznie lepszym rywalom. Ostatnio ładnie powalczył z Wawrinką na jego terenie w Gastaad i Andreevem w Umag. Jednak to wszytsko działo się na mączce co dla "staruszka" było udogodnieniem, gdyż wymiany nie były takie szybkie jak to będzie miało miejsce dzisiaj na hardzie. Tutaj szanse argentyńczyka znacznie spadają. Co prawda Canas na hardzie potrafi grać i notuje udane występy to jednak nie sądzę żeby był w stanie dzisiaj coś ugrać. W poprzednim roku podróż z Umag do stanów nie skończyła się dla argentyńczyka najlepiej. Jego forma prysła gdzieś w powietrzu podczas podróży samolotem i przegrywał mecz za meczem. Następnie do końca roku na szybszych nawierzchniach notował znacznie gorsze rezultaty niż miało to miejsce wcześniej. Historia lubi się powtarzać i sądzę, że w tym roku również w miarę dobra dyspozycja Canasa może gdzieś zniknąć. Nawet jesli by się tak nie stało to sądzę, że i tak nie ma dużych szans na urwanie chociażby seta dla sody. Panowie spotkali się już raz i to nie tak dawno temu w niemieckim Dusseldorfie i wówczas lepszy w dwóch szybkich setach 6-3 6-1 okazał się SĂ?derling. Sądzę, że dzisiaj możemy spodziewać się powtórki z rozrywki, a ugranie w każdym z setów przez Canasa więcej niż czterech gemów na pewno będzie małą niespodzianką.

one tree hill

Wysłany: 2008-07-22, 14:44   

Sabine Lisicki - Ai Sugiyama
Typ: Poniżej 21 gemów
Kurs: 1.90
Bukmacher: Unibet
Początek spotkania: 21:30 22-07-2008r

Bardzo ciekawie zapowiada się dzisiejszy pojedynek pań na kortach w Los Angeles. Jeszcze ciekawiej wygląda zakład wystawiony przez Unibet na łączną ilość gemów w tym spotkaniu. Przejdźmy może jednak do samych zawodniczek. Sabine Lisicki to zapowiadany wielki talent i wiele od niej oczekiwano. Do tej pory jednak nie gra nadzwyczajnie. Ai Sugiyama to zawodniczka z kolei zbliżająca się coraz bardziej ku sportowej emeryturze. Najlepsze lata ma już za sobą jednak w tym sezonie prezentuje się naprawdę dobrze. Przed tygodniem zaliczyła udany występ w Stanford i generalnie rzecz biorąc korty w satnach jej służą. Zawsze dobrze czuła się na betonie. Forma z pewnością u niej jest ciekawe tylko jak będzie z motywacją, bo u starszych sportowców jest to często element, którego powoli zaczyna brakować. Jak widać obie zawodniczki są zupełnie inne a pomiędzy nimi rysuje się wyraźny kontrast. Co można powiedzieć o Sabince... hmm... może to, że na kortach twardych czuje się równie dobrze jak japonka. Jednak jej forma jest na dzień dzisiejszy dużą niewiadomą. Po raz ostatni widzieliśmy ją na kortach trawiastych, gdzie zresztą wielkiej furory nie zrobiła. Ta panienka potrafi zagrać dobrze jedynie w challengerach i na jej sukcesy w większych turniejach przyjdzie nam z pewnością zaczekać. Bardzo podoba mi się linia jaką wystawił Unibet, gdyż 21 gemów to naprawdę dużo. Sądzę, że gdyby nawet Sabina błysła formą, a Sugiyama zagrała złe spotkanie to under spokojnie siądzie. Do szczęścia wystarczą bowiem dwa sety po 6-4. Mimo wszystko sądzę, że będzie to mecz bez dłuższej historii i wszytsko może się skończyć w dwóch ekspresowych setach jeśli tylko Sugiyama się spręży i zagra tak jak w Stanford.

$kamil0808

Wysłany: 2008-07-23, 21:41   

Spotkanie: Federer R./Wawrinka S. - Dlouhy L./Paes L.
Bukmacher: bet at home
Analiza:

Druga runda deblistów w turnieju w Toronto. Patrząc gołym okiem na zawodników zdecydowanie wydaje się silniejsza para Federer/Wawrinka. No ale debel rządzi się swoimi prawami.
Roger i Stanisław do Toronto przyjechali przede wszystkim po to aby dobrze zagrać w singlu. W pierwszej rundzie udało im się ograć Benneteau J / Niemeyer F ale to nie robi na mnie dużego wrażenia. Oprócz tego meczu w tym roku nie rozegrali razem żadnego spotkania. W ubiegłym roku zagrali 2 razy i oba mecze przegrali.
Dlouhy i Paes ostatni swój turniej grali razem na Wimbledonie, gdzie bardzo dobrze sie zaprezentowali. Półfinał na takim turnieju to oczywiście sukces! W pierwszej rundzie nie grali z nikim taże zmęczenia nie będzie. Zapewne przyjechali do Toronto po zwycięstwo w turnieju deblowym i mają na to szanse! Ogranie Federera i Wawrinki to będzie pierwszy, duży krok.
Powodzenia chłopaki :mrgreen:

one tree hill

Wysłany: 2008-07-24, 16:27   

Cytat:
Robin SĂ?derling - Guillermo Canas
Typ: Poniżej 23 gemów

:beer: trafiony :beer:

Cytat:
Sabine Lisicki - Ai Sugiyama
Typ: Poniżej 21 gemów

:beer: trafiony :beer:

Richard Gasquet - David Ferrer
Typ: over 22.5 gema
Buk: Gamebookers
Poczatek spotkania: 22:00 24-07-2008r

Dzisiaj na kortach w Toronto podczas master series szykuje się bardzo interesujące spotkanie. Na przeciwko siebie staną młody jednak już bardzo ograny, doświadczony i zawsze groźny francuz Richard Gasquet i David Ferrer człowiek o wielkiej sile w nogach, mający wspaniałą kondycję i potrafiący wybiegać zwycięswto w meczu z najlepszymi. Sądzę, że mecz może być, a raczej na pewno będzie bardzo wyrównany i zacięty. Początkowo miałem postawić w tym spotkaniu na Gasqueta z +1.5 setowym handicapem. Jednak kurs jest troszke niższy niż over gemowy w tym spotkaniu, a i ten wynik jest bardziej prawdopodobny niż ugranie seta przez rysia. Przejdźmy jednak do oby tenisistów. Zacznę może od Gasqueta, który jest jednym z moich ulubionych zawodników. Kilka dni wczesniej zresztą o nim pisałem, ale i dzisiaj trzeba co nieco napisać. W tym roku prezentuje się całkiem solidnie chociaż kilka spotkań więcej mógł spokojnie wygrać jak chociażby z Murrayem na Wimbie i do dzisiaj nie mogę mu tego wybaczyć. Przejdźmy może do wyników uzyskanych do tej pory w Toronto, bo dalsze opisywanie tego zawodnika staje się zbyteczne. Zresztą o każdym z panów ze ścisłej czołówki to możnaby książkę napisać. A więc do rzeczy... Rysiu w pierwszej rundzie w Toronto ograł swojego rodaka Llodrę po trzysetowej walce i trzeba przyznać, że wielkiego meczu wtedy nie zagrał. Mi się ciągle wydaje, że on jest za słaby psychicznie i często boi się zaryzykować mimo tego, że znany jest z dosyć otwartej gry i uderzeń pod końcową linię. Być może jego postawa w ostatnich spotkaniach wynika z tego, że jest on myślami gdzie indziej. W sumie ciężko powiedzieć. Jednak dalej jest to ten sam groźny zawodnik. Wczoraj dosyć łatwo poradził sobie z Kudryavtsevem, ale nic więcej nie powiem, bo meczu nie widziałem. Sądzę, że rysiu może się rozkręcić z meczu na mecz, a dzisiaj wszytsko może wyglądać już całkiem ładnie w jego grze i dla hiszpana może to byc ciężka przeprawa. Nie wiem dlaczego wszyscy w tym meczu faworyzują Ferrera. Zdaję sobie sprawę, że to jest gracz ze ścisłej światowej czołówki, że ma olbrzymią kondycję i wolę walki. Potrafił zabiegać niejednego rywala. Jednak on też ma gorsze dni i często potrafi zagrać poniżej oczekiwań. W pierwszej rundzie miał wolny los. Wczoraj w drugiej pokonał Ginepriego, który równie dobrze mógł go odesłać do domu i przyznam szczerze, że na to liczyłem. Tak się jednak nie stało i David poradził sobie spokojnie w dwóch setach. Hiszpan niejednokrotnie udowodnił już, że podobnie jak Gasquet czuje się dobrze na każdej nawierzchni mimo tego, że jego ulubioną jest clay. Sądzę, że obaj są w podobnej dyspozycji i że dzisiaj mogą rozegrać bardzo długi trzymający w napięciu do ostatniej piłki mecz. Czy tak się jednak stanie? Myślę, że tak. Rysiu w Londynie złapał już dobrą formę i od temtej pory nie odpuścił nikomu meczu. Mniewał wzloty i upadki jednak porażki po kolei w Londynie w 1/4 z Nalbą to trzysetowy mecz, w s-Hertogenbosch z Gicquelem to dwa długie sety, Wimba to długi mecz z Murrayem i gdyby nie publiczność to być może Rysiu by bardziej namieszał, następnie Stuttgart i również dosyć wyrównane dwa sety. Sądzę, że jeśli dzisiaj przegra to satć go na bardzo wyrównaną walkę i urwanie seta dla Davida. Hiszpan potrafi przegrać mecze, w których wiele osób na niego stawia. Tak jak chociażby w Bastad z Robredo. Niemniałbym nic przeciwko kolejnej wpadce hiszpana. Nawet jeśli obaj dzisiaj zagrają na swoim poziomie to nie sądzę, aby hiszpan zdołał zdeklasować rysia tak jak to robił chociazby we wcześniejszych ich pojedynkach. Panowie liczę na wyrównany długi mecz i mam nadzieję, że się nie zawiodę!

one tree hill

Wysłany: 2008-07-27, 14:04   

Cytat:
Richard Gasquet - David Ferrer
Typ: over 22.5 gema

:x nietrafiony :x

Rafael Nadal - Nicolas Kiefer
Typ: under 21 games
Kurs: 1.80

Dzisiaj buki wiedzą dobrze co robią i wystawili moim zdaniem dobre kursy na ten mecz. Co do tego, że Rafa wygra kolejny turniej z rzędu nie mam najmniejszych wątpliwości. Widziałem w akcji hiszpana w tym turnieju i robi dobre wrażenie. Być może nie ma już tej lekkości w grze, ale hiszpan ma prawo być zmęczony sezonem zwłaszcza po tym jaki preferuje on styl gry, a więc dużo biegania. Nicolas co tu duzo o nim pisać. Jak dla mnie to ciołek do kwadratu. Nie będę przebierał w słowach i piszę otwarcie. To co on wczoraj wyprawiał w meczu z Simon'em to istna parodia. Piszę o pierwszym secie, bo reszty meczu nie było wogóle sensu oglądać. Kiefer zdołał kilkakrotnie przełamać francuza i po chwili sam tracił swoje podanie. Wydawało się, że powinien już wygrać seta a tu zonk. W trzynastym gemie [jak to powiada ten śmieszny komentator] Kiefer popełnił kilka błędów i stracił głupio punkty. Później zbliżył się do francuza i znów wynik pozostawał sprawą otwartą. Jednak jak się po chwili okazało trzy szybkie piłki w wykonaniu Simon'a i koniec seta. Seta, który powinien być łupem niemca. W kolejnych dwóch partiach szwab wymęczył jakoś zwycięstwo. Jak tego dokonał to jednak już nie wiem, bo nie miałem po prostu ochoty oglądać tego meczu, gdzie obaj popełniali masę błędów i krótko mówiąc było to nudne jak flaki z olejem. Dzisiaj Rafa, który jest znany z ogromnej walki nie powinien mieć większych problemów z niemcem. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak na Wimbie kiedy to hiszpan miał już wygrany mecz i oddał w końcówce trzy gemy za darmo niemcowi, a powinno skończyć się 6-0 w ostatniej partii. Liczę na bardzo szybki, jednostronny mecz i mam nadzieję, że Rafa udowodni to, że zasługuje na miano numeru jeden na świecie, bo już w przyszlym tygoniu może zasiąść na fotel lidera. Vamos :drunk:

one tree hill

Wysłany: 2008-08-02, 19:23   

Cytat:
Rafael Nadal - Nicolas Kiefer
Typ: under 21 games
Kurs: 1.80

:D trafiony :D
3-1

Rafael Nadal - Novak Djokovic
Typ: Rafa 2-0
Kurs: 2.05

Bardzo ciekawie zapowiada się dzisiejszy półfinał rywalizacji panów na kortach w Cincinnati. Rafael Nadal prezentuje od Rolanda ciągłą wysoką dyspozycję. Wygrywa mecz za meczem, turniej za turniejem i wydawać by się mogło, że czas przegrać. Jednak Rafa ma dużą szansę już po turnieju w Cincy zostać numerem jeden na świecie. Jest we wspaniałej dyspozycji, a dodatkowo będzie bardzo zmotywowany. Na pewno niepokojącym czynnikiem jest zmęczenie, które może dać się we znaki. Djoko jednak pomimo tego, że wygrał już na hardzie trzykrotnie z hiszpanem nie powinien być dzisiaj przeszkodą nie do przejścia. W kluczowych momentach Djoko po prostu nawala i przegrywa. Jak chociażby w Queens Clubie. Sądzę, że kolejny raz z konfrontacji tych dwóch panów wyjdzie zwycięsko bez utraty seta hiszpan, który potrafi grać z serbem. Nole w tym turnieju już kilka razy miał problemy z serwisem więc i dzisiaj również liczę na jakieś przełamanie. Co przy grającym kondycyjnie hiszpanie biegającym w jedną i drugą stronę kortu nie powinno być większym problemem. Nole raczej nie wytrzyma. Chociaż to jemu będę kibicował to mimo wszystko trzeba postawić na hiszpana.

krzysiek1987

Wysłany: 2008-08-03, 18:42   

Andy Murray - Novak Djokovic
Kurs: 1.35
Bukmacher: Bet-at-home

Oczywiście trudno typować w meczu kogoś innego niż Djoko po tym co zrobił w półfinale z Nadalem. Mimo, że Serb jeszcze wczoraj wydawał mi się, że jego formo co najwyżej jest średnia a do półfinału doszedł dzięki słabym rywalom we wcześniejszych rundach to teraz muszę to wszystko odszczekać. Z Nadalem zagrał naprawdę genialne zawody i już to że z nim wygrał w dwóch setach stawia go w roli faworyta w finale z Murrayem. Ostatnio Djoko nie szło, był w cieni Nadala ale teraz ma niesamowitą okazję wygrać turniej z serii Masters i myślę, że nie wiadomo jakby się starał Andy to Djoko wygra. Do tej pory grali ze sobą pięć razy, cztery wygrał Serb, natomiast raz i to ostatnio w Toronto Andy. Na hardzie z tych spotkań zostały rozegrane aż cztery i wynik jest 3-1 dla Djoko, mówiąc po piłkarsku Djoko dzisiaj powinien podwyższyć to prowadzenie. Patrząc na grę obu zawodników w Cincinnati Djoko ani przez moment nie mógł czuć się zagrożony odpadnięciem z turnieju, ba nie przegrał nawet seta, a największe problemy sprawił mu w II rundzie Bolleli. Andy co prawda przegrał tylko seta w drodze do finału z Carlosem Moyą ale w tym spotkaniu rywal chyba przestraszył się szansy jaka mu się wytworzyła i "oddał" bez walki dwa następne.
Myślę jednak, że Djoković jest lepszym tenisistą niż Murray i powinien sobie z nim dzisiaj poradzić, kto wie może w dwóch setach.

one tree hill

Wysłany: 2008-08-04, 11:28   

Cytat:
Rafael Nadal - Novak Djokovic
Typ: Rafa 2-0
Kurs: 2.05

:shock: nietrafiony :shock:
3-2

Gra Djokovica z Nadalem była rewelacyjna. Nole rozegrał wspaniały mecz. Przyznam szczerze, że byłem zakoczony, ale również szczęśliwy, gdyż serb jest moim ulubionym zawodnikiem.Wszyscy sądzili już, że wygra w Cincinnati. Ja również to w nim upatrywałem faworyta jednak ze względu na nieopłacalny -zbyt niski- kurs nie postawiłem na niego. Wczoraj w finale to Djoko dyktował warunki od początku meczu. Z biegiem pierwszego seta jego przewaga jednak znacznie malała, a w tiebreak'u Nole nie wytrzymał. W drugim secie wszystko mogło się znacznie szybciej skończyć jednak Djoker odrobił breaka i znowu doszło do tiebreaka i tym razem również [po znacznie dłuższej walce] Djoko musiał uznać wyższość brytyjczyka. Murray nie grał nadzwyczajnie jednak lepiej mu siedział serwis, a Nole pomimo tego, że miał znacznie więcej winnersów to również dużo niewymuszonych błędów. Andy był wczoraj bardziej regularniejszy w swoich poczynaniach co pozwoliło mu wygrać z Djokerem. Niemniej jednak sądzę, że ten mecz Nole bardziej przegrał sam ze sobą niż wygrał go Murray. Jakby Djoko skończył kilka piłek, które mógł w pierwszym secie to losy meczu mogłyby być zupełnie inne. Dobry typ krzysiek1987 jednak brakło szczęścia - niestety. Liczę na dobry występ Djoko w IO i US Open. :)

one tree hill

Wysłany: 2008-08-13, 09:22   

Witam!

Obecnie wszyscy żyjemy IO i to właśnie one dostarczają nam emocji. Mnie jednak nie do końca one przekonują. Przez kilka dni miałem problemy z komputerem i kilka ciekawych okazji do inwestycji uciekło. Ponadto ten czas azjatycki i pora rozgrywania spotkań do mnie nie przemawia, a wręcz irytuje, bo ciężko sobie znaleźć czas na analizy. Najpierw coś dogrywają rano czasu poslkiego później wieczorem. Tak więc na dzisiaj postanowiłem zagrać tripelka z tenisa [ale nie olimpijskiego], który łącznie da nam ako w okolicach 2 - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Del Potro - Sela
Typ: Del Potro
Kurs: 1.25

Roddick - Schwank
Typ: Roddick
Kurs: 1.15

Srebotnik - Dechy
Typ: Srebotnik
Kurs: 1.35

Co tu dużo pisać. W dniu dzisiejszym to moim zdaniem najpewniejsze spotkania. Del Potro jest w wysokiej dyspozyji. Wygrał trzy turnieje z rzędu i były to zarazem jego trzy pierwsze triumfy. Dudi Sela to dla niego żadne zagrożenie. Jest to bowiem gracz o co najmniej klase gorszy od Del Potro, a więc meczyk i kursik do jakiegoś kuponiku na podbicie w sam raz. A-Rod on z kolei szlifuje forme na US Open, z którym to wiąże spore nadzieje. Zobaczymy co Roddick nam pokaże. W dzisiejszym meczu spokojnie powinien wygrać. Schwank... nie za bradzo mi się widzi w tej rywalizacji. Do tego bombowy serwis amerykanina i wszystko jasne. Godzina z prysznicem i powinno byc po meczu, ale zobaczymy. Niemniej jednak jestem przekonany co do amerykanina. Przed tygodniem dobry występ w LA i forma powoli wzrasta. Teraz co prawda analiza meczu kobiecego więc powinno byc w temacie o WTA, ale jako że gram to jako tripelka dzisiaj i kursik nie za duży to piszę wszystko razem żeby nie robić niepotrzebnego bałaganu. Srebotnik na twardych kortach zawsze solidnie się prezentowała. Przed tygodniem była w półfinale w Sztokholmie. Jej rywalka Dechy co tu dużo mówić to już nie ta sama tenisistka co kiedyś. Wiek robi swoje. Brakuje już dynamiki, motywacji, chęci. W tym roku co prawda pamiętam ją z rywalizacji na Wimbie z Aną Ivanovic i ten jakże piękny mecz i tyle emocji. Wtedy jednak miała swój dzień i trafiła na gorszą dyspozycję faworytki. Dzisiaj bym na to nie liczył i prawdopodobnie Dechy odpadnie z tego turnieju już dziś. W sporcie nie można być nigdy niczego pewnym jednak ten kuponik na podwojenie stawki na dzisiaj wydaje mi się całkiem fajny. Kursy można złapać troszeczke większe niż te co podałem wyżej. ÂŻyczę powodzenia. :D

one tree hill

Wysłany: 2008-08-17, 13:16   

Juan Martin Del Potro - Viktor Troicki
Typ: under 21.5 games

Bardzo ciekawe spotkanie szykuje się nam dzisiejszego dnia w Waszyngtonie, gdzie dojdzie do finałowego spotkania tamtejszego turnieju. O ile obecność w finale młodego argentyńczyka Del Potro nie budzi żadnego zdziwienia to obecność Troickiego jest nie małym zaskoczeniem. Serb co prawda z roku na rok daje coraz bardziej znać o sobie to jednak do argentyńczyka sporo mu brakuje. Del Potro z kolei potwierdza, że ma olbrzymi potencjał. Wygrał już trzy turnieje z rzędu, a dzisiaj stanie przed szansą na czwarty triumf. Nie mam żadnych wątpliwości, że zdobędzie dzisiaj kolejny tutuł. Jego determinacja na korcie i chęć wygrywania mówi sama za siebie. Wczoraj w pólfinale po prostu zdeklasował Tommy Haasa, który nie jest bylejakim zawodnikiem. Jeśli jednak mam być szczery to argentyńczyk moim zdaniem pokazał w tym tygodniu co najwyżej połowę swoich umiejętności. Levine, Sela i Isner to nie byli dla niego trudni rywale, a to że w międzyczasie stracił seta to tylko wypadek przy pracy i na pewno nieco słabsza koncentracja z rywalami z takiego poziomu tenisowego. W meczu z niemcem na pewno dawał już znacznie więcej z siebie i skoro zdołał go aż tak zdeklasować to sądzę, że Troicki dzisiaj też nie ma co marzyć o nawiązaniu walki z młodym, gniewnym argentyńczykiem stąd mój typ na under gemowy. Powodzenia! :)

$kamil0808

Wysłany: 2008-08-17, 18:05   

Spotkanie: Troicki Viktor - Juan Martin Del Potro
Typ: 0-2
Kurs: 1.60
Bukmacher: Expekt
Analiza:

Dziś o godzinie 21:00 rozpocznie sie finał turnieju ATP Tour w Washingtonie. Na przeciw siebie staną: Troicki Viktor i Juan Martin Del Potro. Zdecydowanym faworytem bukmacherów jest Del Potro i ja całkowicie sie z nimi zgadzam, dodatkowo sądzę, że wygra w 2 setach. gdyby Troicki w ćwierćfinale nie pokonał Roddicka kurs w dzisiejszym spotkaniu wynosił by 1.05 - 1.10. Del Potro jest w życiowej formie. Wygrał ostatnie 3 turnieje w: Stuttgart, Kitzbuhel i Los Angeles. Uważam, że wygra kolejny dziś. Jest nie pokonany od 18 spotkań, w których stracił tylko 2 gemy! Taka seria kiedyś się skończy ale nie z przeciwnikiem typu Troicki! W rankingu Del Potro jest 19 a Troicki 93. Kolejny czynnikiem na korzyść mojego faworyta jest to, że gra już 2 tydzień w USA i nie jest zmęczony podróżami. Viktor ostatni turniej grał w Sn Marino, więc miał sporą "wycieczkę". nie wyobrażam sobie inneo scenariusza jak 2-0 dla Juana Martina.

Geopayzep

Imię: Aneta
Wysłany: 2011-12-09, 07:12   hosting

asdas

asdas

Pan Reklama

Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing

SUPER PROMOCJA: Zgarnij do 100% Bonusu!!

Odpowiedz do tematu