Spotkanie: HC Ajoie - HC Thurgau 4:2
Typ: 1 TRAFIONY
Kurs: 1.45
Dyscyplina: hokej
Buk: bet-at-home
Spotkanie 3.kolejki szwajcarskiej Nationalliga B pomiędzy Ajoie a Thurgau'em. Faworytem są gospodarze, którzy przewodzą tabeli zaplecza hokejowej ekstraklasy Szwajcarii. W 2 rozegranych dotąd meczach gospodarze wygrywali dwukrotni. Goście zaś przegrali oraz zremisowali i po karnych wygrali. W lepszej formie są wg mnie gospodarze, którzy wysoko wygrywali spotkania bo 4:1, 2:5, a goście 2:1 i 4:5. W historii meczy pomiędzy tymi drużynami lepsi są gracze z Ajoie. W 11 meczach ogrywali oni aż 9 razy Thurgau, raz zremisowali i tylko raz przegrali. Porażka była w 2004 roku, a remis rok później. W ostatnich trzech latach Thurgau zbierał lanie 8:4, 6:1 i 4:0. Myślę, że i tym razem Ajoie wygrają i umocnią się na pozycji lidera. Typ: 1!
Spotkanie: Spartak Moscow - Avangard OMSK
Typ: 2
Kurs: 2,05
Bukmacher: expekt
Analiza:
Dziś o godzinie 17:30 w najwyższej lidze hokejowej Rosji, czyli KHL dojdzie do bardzo ciekawego spotkania. Mianowicie Spartak Moskwa na własnym lodowisku będzie grał z Avangard OMSK. Obecnie gospodarze plasują się na 11 miejscu w lidze z bilansem: 8 wygranych (w tym 1 po dogrywce i 3 po karnych) i 6 porażek (w tym 1 po karnych). Jeżeli chodzi o bilans spotkań u siebie to wygląda on następująco: 6 wygranych (w tym 1 po dogrywce i 2 po karnych) i 1 porażka. Z tych bilansów wynika, że Spartak gra dosyć dobrze, lecz często remisuje i po prostu dopisuje mu szczęście w dogrywce lub rzutach karnych. Natomiast goście w tabeli zajmują 3 pozycję z bilansem: 9 wygranych (w tym 1 po dogrywce) i 5 porażkach (w tym 1 po karnych). Na wyjazdach Avangard gra dobrze, co pokazują statystyki meczów: 5 wygranych (w tym 1 po dogrywce) i 2 porażkach. Może to nie logiczne ale ta drużyna gra o klasę lepiej na wyjazdach niż u siebie. Może spowodowane jest to tym, że przed własną publicznością zawodnicy nie czują tyle luzu, ale to są tylko moje przewidywania. Gracze z Moskwy o bardzo udanym początku sezonu teraz grają troszkę gorzej, sytuacja jest odwrotna jeżeli spojrzymy na OMSK. Spartak w ostatnich 6 meczach zaliczył 2 wygrane u siebie i 4 porażki (1 u siebie i 3 na wyjazdach). Avangard na ostatnich 6 spotkań wygrał aż 5 (3 na wyjeździe i 2 u siebie), porażkę odniósł w ostatnim meczu z Atlant Mytishi, ale dopiero po karnych. W ostatnich 5 meczach pomiędzy tymi zespołami na lodowisku w Moskwie gospodarze wygrali tylko 1 raz, przegrywając 4 razy (w tym 2 razy po karnych). Podsumowując mecz zapowiada się naprawdę emocjonujący i obfity w bramki, jednak ja myślę, że goście potwierdzą swoją dobrą formę i wygrają bez większych problemów.
Spotkanie: ERC Ingolstadt - Wolfsburg Grizzly Adams
Typ: 1
Kurs: 2,15 2-1
Bukmacher: Centrebet
Analiza:
Dziś o godzinie 19:30 w ramach rozgrywek Deutsche Eishockey Liga ERC Ingolstadt zagra na własnym lodowisku z Wolfsburg Grizzly Adams. Minimalnym faworytem tego spotkania są gospodarze, ja uważam troszkę inaczej, moim zdaniem są oni dużym faworytem do wygrania. Tabela i statystyki tego obecnie nie odzwierciedlają, ale ja postaram się napisać kilka argumentów, dlaczego tak sądzę. ERC w tabeli zajmują 15 miejsce z bilansem: 2 wygrane i 8 porażek (w tym 1 po dogrywce). u siebie ich statystyka wygląda tak: 1 wygrana i 4 porażki. Kibiców niepokoi zła forma zespołu, w ubiegłym sezonie większość meczy wygrywali u siebie. Ja myślę, że dziś nie mogą zrobić kibicom zawodu i zagrają na maksa, żeby tylko wygrać. Wolfsburg jest na 3 miejscu w tabeli z bilansem: 6 wygranych i 4 porażki (w tym jedna po dogrywce). Na wyjazdach nie grają jakoś rewelacyjnie, wysoką pozycję zawdzięczają głównie spotkaniom przed własna publicznością. Bilans spotkań wyjazdowych jest taki: 2 wygrane i 3 porażki. jak widać nie jest to zespół, który wygrywa mecz za meczem, dla mnie są średniakami ligowymi. W ostatnich 6 spotkaniach Ingolstadt zaliczył: 1 wygraną i 5 porażek (w tym jedną po dogrywce). Ważne podkreślenia jest to, że w 2 ostatnich spotkaniach zawodnicy tej drużyny zagrali naprawdę dobrze. U siebie wygrali z Augsburger Panther i na wyjeździe ulegli dopiero po dogrywce po bardzo wyrównanym meczu DEG Metro Stars. Po bardzo nieudanym początku wydaje mi się, że wracają do sowiej normalnej dyspozycji. Grizzly Adams ostatnie 6 spotkań mają dosyć udane: 4 wygrane i 2 porażki. Drużyny, z którymi wygrywali nie należą do najlepszych w tej lidze. Zdecydowaną przewagę w statystykach mają ERC w bilansach an własnym stadionie z Wolfsburgiem. W ostatnich 4 meczach to oni wygrywali (raz po karnych). Dziś wydaje mi się, że Ingolstadt zagra na własnym poziomie i pokaże, że kryzys mają już za sobą, serdecznie im tego życzę.
Ostatnio zmieniony przez kamil0808 2008-10-11, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie: Ritten Sport - HC Alleghe
Kurs: 1,80 6-4
Bukmacher: Bet at home
Analiza:
Dziś o godzinie 20:30 w 5 kolejce Serie A1 Ritten Sport podejmie na własnym lodowisku HC Alleghe. Faworytem bukmacherów są gospodarze i ja też tak właśnie uważam. Do tej pory bilans Ritten wynosi: 1 wygrana i 3 porażki (w tym 2 po karnych). Jeżeli chodzi o spotkania u siebie to 1 wygrana i 0 porażek. Wniosek z tych spotkań jest taki, że Sport ma po prostu wielkiego pecha, bo 2 razy na 3 razy przegrać w karnych to nie jest miłe dla przegranych. U siebie grali 1 spotkanie i pewnie pokonali 6-3 HC Asiago. Natomiast HC Alleghe gra na razie średnio: 2 wygrane (w tym 1 po karnych) i 2 porażki. Na wyjazdach grali 2 razy, z czego 1 raz wygrali i 1 raz przegrali. Bardzo ciekawe jest to, że oba zespoły bilans bramek mają taki sam, który wynosi 14-14. Hokejowa liga włoska słynie przede wszystkim z tego, że bardzo często wygrywają gospodarze. na 8 zespołów po 4 spotkaniach tylko 1 zespół nie odniósł zwycięstwa u siebie. Myślę, że czeka nas ciekawe spotkanie lecz wygrana będzie należeć do gospodarzy.
Ostatnio zmieniony przez kamil0808 2008-10-12, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie: Wolfsburg Grizzly Adams - Augsburger Panther
Kurs: 2,05
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Dziś o godzinie 18:30 Wolfsburg Grizzly Adams na własnym lodowisku zagra z Augsburger Panther, będzie to bardzo ciekawe spotkanie, jednak ja myślę, że zwycięstwo odniosą gospodarze. Wolfsburg obecnie zajmuje 6 miejsce w tabeli z bilansem spotkań: 6 wygranych i 5 porażek (w tym 1 po dogrywce). U siebie grają znacznie lepiej, bo ich statystyki wyglądają tak: 4 wygrane i 1 porażka (po dogrywce). Widać, że przed własną publicznością grają fantastycznie, jedynie raz przegrali i to po dogrywce. Natomiast Augsburger w tabeli jest oczko wyżej czyli zajmuje 5 pozycję z bilansem: 7 wygranych (w tym 1 po karnych) i 4 porażki. Wysoka pozycję w tabeli zawdzięczają bardzo dobrą grą przede wszystkim u siebie, na wyjazdach do tej pory 2 razy wygrali i 4 razy przegrali. wniosek jest taki, że obie drużyny bardzo dobrze grają na własnym lodowisku i to będzie miało duży wpływa na dzisiejszy mecz. Grizzly Adams ostatni mecz przegrali z ERC Ingolstadt, jednak tylko 2-1, a przypomnę, że grali an wyjeździe. Może ERC nie jest w takiej formie jak w ubiegłym sezonie, ale nadal jest to dobra drużyna, szczególnie u siebie. Panther ostatni mecz wygrali u siebie z Ice Tigers. Był to mecz walki i oba zespoły zagrały piękne spotkanie, lecz również straciły bardzo dużo sił. W ostatnich 4 spotkaniach rozgrywanych w Wolfsburgu pomiędzy tymi drużynami 2 razy wygrywali gospodarze i 2 razy wygrywali goście. Oba zespoły zeka ciężkie spotkanie, lecz ja wieżę, że to gospodarze wygrają ten mecz.
Spotkanie 23.kolejki austriackiej EHL pomiędzy KAC Klagenfurt, a Red Bull Salzburg. Faworytem są gospodarze, którzy grają u siebie bardzo dobrze. Wygrali oni 9 meczy na własnej tafli, a przegrali tylko 1. W dodatku mogą pochwalić się bilansem goli 49:21, więc jest się czym pochwalić. Goście na wyjazdach radzą sobie przeciętnie, 5 zwycięstw i 5 porażek, przy bilansie bramek 36:31, nie jest powodem do dumy ale także nie jest to zły wynik. Obydwa zespoły grały już ze sobą w październiku i wtedy wygrał Klagenfurt 2:1. W dzisiejszym meczu Salzburg będzie osłabiony brakiem kilku zawodników z podstawowego składu. Myślę, że gospodarze wygrają to spotkanie po ciekawym meczu. Typ: 1!
Spotkanie 24.kolejki norweskiej GET-Ligaen pomiędzy Spartą Sarpsborg a Lorenskog'iem. Faworytem są gospodarze, którzy grają u siebie bardzo dobrze. W 12 meczach wygrywali 11-krotnie! Bilans bramek 47:22 także jest dobrym wynikiem. W ostatnich 5 meczach ligowych Spartanie wygrywali 4-krotnie, z tego raz w karnych. Zdarzyło się to w ostatnim meczu z Storhamar. Z kolei goście na wyjazdach mogą pochwalić się 5 zwycięstwami i 6 porażkami przy stanie bramek 34:33. Taki bilans napewno chwały nie przynosi ale też nie jest powodem do załamania. Lorenskog w 5 ostatnich meczach zanotował 3 zwycięstwa, w tym jedno na wyjeździe. Myślę, że dziś to Sparta będzie górą, grają u siebie i z pewnością będą chcieli wrócić na fotel lidera w tabeli. Typ: 1!
Data: 03-12-08 17:30
Spotkanie: Jokipojat - Vaasan Sport
Kurs: 2.10
Buk: bet-at-home
Spotkanie 25.kolejki finlandzkiej Mestis pomiędzy Jokipojat i Vaasan. Faworytem są gospodarze, którzy liderują ligowej tabeli. Niewątpliwie są oni w formie, bowiem nie przegrali już od 12 listopada! Z kolei goście w 5 ostatnich meczach wygrywali 2 razy. Warto dodać, że gospodarze w 13 meczach u siebie wygrywali 10-krotnie, strzelili 54 bramki i stracili 2 razy mniej. Vaasan na wyjeździe nie gra źle, 6 zwycięstw i 5 porażek, przy bilansie bramek 40:36 nie jest złym wynikiem. Patrząc w historię to Jokipojat jest drużyną zwyciężającą częściej. W październiku tego roku Jokipojat rozgromił dzisiejszego przeciwnika aż 6:1. Dobry bilans gier na wyjeździe zespołu Vaasan, raczej się dzisiaj nie poprawi, forma gospodarzy jest na tyle wysoka, aby wygrać ten mecz. Oby Jokipojat powtórzył wynik z października! Typ: 1!
Data: 07-12-08 18:00
Spotkanie: EC Red Bull Salzburg - Alba Volan-Fevita Szekesfehervar
Typ: over 5.5
Kurs: 1.50
Buk: paddy power
Spotkanie 30.kolejki austriackiej EHL pomiędzy Red Bull Salzburg a Albą Volan-Fevita. Faworytem są gospodarze, którzy grają całkiem nieźle u siebie. 9 zwycięstw i 5 porażek przy stanie bramek 52:40 nie jest złym wynikiem. Z kolei goście na wyjazdach grają bardzo słabo. Zaledwie 3 wygrane i 12 przegranych spotkań przy bilansie goli 30:56 nie jest powodem do dumy. Zespoły grały już w tym sezonie ze sobą w Salzburgu i lepsi okazali się hokeiści Red Bulla, wygrywając 2:0. Gospodarze strzelają dużo bramek, a goście dużo ich tracą. Myślę, że gospodarze sobie dzisiaj postrzelają, a jeśli goście coś ustrzelą to tym bardziej, więc linia 5.5 jest jak najbardziej do pokrycia. Typ: over 5.5!
Spotkanie 33.kolejki finlandzkiej SM-Ligi pomiędzy Kärpätem a JYP'em. Ciężko szukać faworyta w tym meczu, bowiem do Oulu przyjeżdża lider. Myślę, że to jednak gospodarze mają większe szanse na zwycięstwo, po pierwsze grają przed własną publicznością a po drugie mecze u siebie wychodzą im bardzo dobrze. Goście na wyjazdach nie radzą sobie najgorzej ale także nie najlepiej, bowiem 7 zwycięstw i 8 porażek przy stanie goli 36:29 nie jest powodem do dumy. Karpatki z kolei, jak już pisałem grają u siebie bardzo dobrze, 12 zwycięstw i tylko 2 porażki przy stanie bramek 50:23 jest wynikiem zadowalającym. Patrząc na ostatnie spotkania gospodarzy u siebie, to Karpat wygrywał ale po dogrywce, z kolei JYP na wyjeździe w 2 ostatnich meczach przegrywał. Historia przemawia za gospodarzami, bowiem to oni u siebie bez problemu ogrywali JYP'a. Myślę, że pozycja Karpat w tabeli jest za niska, póki co na wyjazdach grają oni słabo, więc trzeba szukać punktów w meczach na własnej tafli. Typ: 1!
_________________ "Naszym klubem HKSSS...."
Pan Reklama
Dołaczył:Od zawsze...
Skad:Marketing
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum